tiistai 17. toukokuuta 2011

Siskonmakkarakeitto

Tämä keitto ei paljon esittelyjä kaipaa. Mielestäni siskonmakkarakeitto on suomalaista peruskotiruokaa melkein parhaimmillaan. 





__________________________________________________________________________________


Siskonmakkarakeitto


neljälle


öljyä
2 sipulia
6 perunaa
2 porkkanaa
1 pieni pala lanttua
2 porkkanaa
1 l lihalientä
n. 30 kokonaista mustapippuria murskattuna
1/2 tl paprikajauhetta
400 g siskonmakkaraa
persiljaa silputtuna


Silppua sipulit. Kuori ja pilko vihannekset. Perunat voi jättää vähän isommiksi paloiksi, koska ne kypsyvät nopeammin kuin lantut ja porkkanat. Laita kattilaan tilkka öljyä, ja kuullota sipulia ja vihanneksia hetki. Lisää lihaliemi ja mausteet. Anna kiehua noin 10 min. tai kunnes vihannekset ovat melkein kypsiä. Purista siskonmakkarat kuoresta pieninä paloina suoraan keittoon. Keitä keittoa vielä noin 10 min, että makkarat kypsyvät. Tarkista maku. Lisää vielä silputtu persilja.


__________________________________________________________________________________


Ensimmäistä kertaa tätä keittoa tehdessäni en tiennyt, että siskonmakkarat paisuvat kypsyessään. Yllätys olikin melkoinen kun menin tarkistamaan keiton maun. Hyvä kun makkarat edes kattilaan enää mahtuivat! 



1 kommentti:

  1. Tein taas pitkästä aikaa siskonmakkarakeittoa. Tällä kertaa lisäsin keittoon tuoretta lipstikkaa. En ole koskaan aikaisemmin kyseistä yrttiä käyttänyt, mutta nyt en voisi keittoa ilman lipstikkaa kuvitellakaan! Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista