perjantai 2. syyskuuta 2011

Paistettua kanaa ja cashew-pähkinöitä

eli thaimaalaisittain Gai Pad Med Mamuang. Tämä kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Parhaimman annokseni olen tilannut Bangkokissa hotellini roomservicestä. Koska en ole kehdannut pyytää kokilta reseptiä, olen useasti kokeillut erilaisia versioita kotona. Tämä on yksi parhaista!


__________________________________________________________________________________

Gai Pad Med Mamuang

kahdelle (tarjoiltuna riisin kera)

noin 300g kanafileetä
1 tl maissitärkkelystä
kourallinen cashew-pähkinöitä
saksanpähkinäöljyä paistamiseen
1 1/2 kuivattua chiliä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1/2 iso keltasipuli tai 1 pieni keltasipuli
4 tl seesamöljyä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl osterikastiketta
2 tl fariinisokeria
noin 2 rkl vettä
1/3 punaista paprikaa
1/3 keltaista paprikaa
1/3 vihreää paprikaa
2 kevätsipulia
5 siitakesientä


Pilko kanafileet sopiviksi paloiksi. Laita kanat astiaan ja sekoita maissitärkkelys joukkoon. Pilko kaikki kasvikset valmiiksi: pilko paprikat ja keltasipuli melko isoiksi kuutioiksi, kevätsipuli suikaleiksi ja halkaise sienet. Pilko myös kuivattu chili isoiksi paloiksi. Varista siemenet pois.


Paahda cashew-pähkinöitä kuivalla pannulla hetki, kunnes ne ovat saaneet väriä. Siirrä pähkinät sivuun. 

Laita saksanpähkinäöljyä wokkiin tai paistinpannuun ja kuumenna. Lisää kuivattu chili. Anna chilin paistua öljyssä jonkin aikaa, niin että siitä irtoaa makua öljyyn. Nosta melkein kaikki chilin palat pois, jätä pari. (Näin tehtynä ruuasta ei tule kovin tulista.) Lisää keltasipuli ja anna sen kuullottua hetki. Lisää kananpalat ja valkosipuli. Paista niitä muutama minuutti kunnes kanat ovat saaneet vähän väriä. Lisää mausteet: seesamöljy, soijakastike, osterikastike ja fariinisokeri. Lisää vähän vettä. Sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi paprikat ja anna paistua hetki. Lisää kevätsipuli ja siitakesienet. Anna paistua enää korkeintaan noin minuutti ja lisää lopuksi cashew-pähkinät. Sekoita ja tarjoile heti (jasminriisin kera).


__________________________________________________________________________________

1 kommentti: